Ny brugstid for hardware og software

I et brev fra den 26. februar 2021 meddelte det tyske finansministerium, hvordan den skattemæssige afskrivning af computerhardware og -software skal foretages i fremtiden.

Ifølge dette brev afskrives computerhardware og -software fremover med en brugstid på 1 år. Dette betyder, at købet har en øjeblikkelig skatteeffekt.

Computerhardware omfatter stationære computere, bærbare computere, Desktop-Thin-Clients, Workstations, Dockingstations, ekstern lagrings- og databehandlingsenheder (små servere), eksterne strømforsyninger samt perifere enheder.

Computersoftware omfatter drifts- og brugersoftwaren til datainput og -behandling. Dette inkluderer også individuelt tilpassede applikationer såsom ERP-software, software til merchandise-styringssystemer eller anden applikationssoftware til virksomhedsadministration eller proceskontrol.

Denne ordning gælder for alle regnskabsår, der slutter efter 31. december 2020. Derudover kan den regnskabsmæssige restværdi af tidligere købte driftsaktiver afskrives fuldt ud i det regnskabsår, der slutter efter 31. december 2020. Denne ordning gælder tillige for medarbejdere, der fx arbejder med deres egne PC’er derhjemme for arbejdsgiveren fra 2021.

Ved yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere
Ny rekord for etablering i Tyskland

Ny rekord for etablering i Tyskland

I 2018 blev der sat en ny rekord, idet hele 2062 udenlandske virksomheder etablerede sig i Tyskland. Dette fremgår af en undersøgelse foretaget af Germany Trade & Invest. Undersøgelsen viser, at Tyskland stadig er et populært investeringsland for udenlandske...

læs mere