Ny brugstid for hardware og software

I et brev fra den 26. februar 2021 meddelte det tyske finansministerium, hvordan den skattemæssige afskrivning af computerhardware og -software skal foretages i fremtiden.

Ifølge dette brev afskrives computerhardware og -software fremover med en brugstid på 1 år. Dette betyder, at købet har en øjeblikkelig skatteeffekt.

Computerhardware omfatter stationære computere, bærbare computere, Desktop-Thin-Clients, Workstations, Dockingstations, ekstern lagrings- og databehandlingsenheder (små servere), eksterne strømforsyninger samt perifere enheder.

Computersoftware omfatter drifts- og brugersoftwaren til datainput og -behandling. Dette inkluderer også individuelt tilpassede applikationer såsom ERP-software, software til merchandise-styringssystemer eller anden applikationssoftware til virksomhedsadministration eller proceskontrol.

Denne ordning gælder for alle regnskabsår, der slutter efter 31. december 2020. Derudover kan den regnskabsmæssige restværdi af tidligere købte driftsaktiver afskrives fuldt ud i det regnskabsår, der slutter efter 31. december 2020. Denne ordning gælder tillige for medarbejdere, der fx arbejder med deres egne PC’er derhjemme for arbejdsgiveren fra 2021.

Ved yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

Et talstærkt team har brug for omfangsrig plads for at kunne arbejde på en fornuftig måde. Og da pladsen bliver stadig mere trang på grund af det stigende antal medarbejdere (vi har nu knap 60 ansatte), er vi glade for, at grundstenen til den mellemliggende bygning...

læs mere
Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

I sidste uge havde vi igen en lejlighed til at fejre. Kim, vores højt værdsatte mangeårige medarbejder og nyuddannet revisor i første forsøg, blev udnævnt til administrerende partner i tyskrevision med virkning fra begyndelsen af 2024. Dette øger antallet af vores...

læs mere
Nordpreneur goes Danmark

Nordpreneur goes Danmark

For fjerde gang i træk søgte Nordpreneur-konkurrencen sidste år efter de mest kreative startup-idéer. Den eneste forudsætning for at deltage i konkurrencen har indtil videre været, at virksomheden ikke må have eksisteret i mere end to år og skal være beliggende i...

læs mere