Ny brugstid for hardware og software

I et brev fra den 26. februar 2021 meddelte det tyske finansministerium, hvordan den skattemæssige afskrivning af computerhardware og -software skal foretages i fremtiden.

Ifølge dette brev afskrives computerhardware og -software fremover med en brugstid på 1 år. Dette betyder, at købet har en øjeblikkelig skatteeffekt.

Computerhardware omfatter stationære computere, bærbare computere, Desktop-Thin-Clients, Workstations, Dockingstations, ekstern lagrings- og databehandlingsenheder (små servere), eksterne strømforsyninger samt perifere enheder.

Computersoftware omfatter drifts- og brugersoftwaren til datainput og -behandling. Dette inkluderer også individuelt tilpassede applikationer såsom ERP-software, software til merchandise-styringssystemer eller anden applikationssoftware til virksomhedsadministration eller proceskontrol.

Denne ordning gælder for alle regnskabsår, der slutter efter 31. december 2020. Derudover kan den regnskabsmæssige restværdi af tidligere købte driftsaktiver afskrives fuldt ud i det regnskabsår, der slutter efter 31. december 2020. Denne ordning gælder tillige for medarbejdere, der fx arbejder med deres egne PC’er derhjemme for arbejdsgiveren fra 2021.

Ved yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere