Nye rammebetingelser ifm. overgangsstøtte

Den tyske regering har forlænget perioden for overgangsstøtten til små og mellemstore virksomheder til og med december 2020. Som en del af det udvidede program vil der være højere støttebeløb for virksomheder, der kæmper med betydelige tab på grund af coronapandemien.

Efter den 1. fase, der dækker månederne juni til august 2020, træder 2. fase nu i kraft for månederne september til december 2020. Ansøgninger til den 2. fase kan sandsynligvis indberettes fra oktober. Derudover udvides adgangsbetingelserne til overgangsstøtten. Virksomheder, der viser et fald i omsætningen på mindst 50% i to på hinanden følgende måneder inden for månederne april til august 2020 sammenlignet med de respektive måneder året før, kan ansøge om overgangsstøtte. Det samme gælder, hvis virksomheder har et gennemsnitlig fald i omsætningen på mindst 30% i månederne april til august 2020 sammenlignet med samme periode året før.

Oversigt over stigning i satserne af økonomisk støtte:

Fald i omsætning (støttemåned sammenlignet med samme måned året før) Refusion (overgangsstøtte)
Mere end 30% (før mellem 40% og 50%) 40% af de faste omkostninger
Mellem 50% og 70% 60% (før 50%) af de faste omkostninger
Mere end 70% 90% (før 80%) af de faste omkostninger

De støtteberettigede faste omkostninger er fx leje- og forpagtningsomkostninger, finansieringsomkostninger, omkostninger for lærlinge og ejendomsskatter samt andre faste omkostninger. Beregninger foretages for hver måned individuelt. Hvis faldet i omsætningen i en støttemåned er mindre end minimumsprocent-satsen for det gældende tidspunkt, bortfalder overgangsstøtten i denne måned.

For personale, der ikke er på arbejdsfordeling, er de støtteberettigede omkostninger øget til 20%.

Det maksimale beløb af overgangsstøtte er 50.000 EUR per måned.

Loftet for den økonomiske støtte for virksomheder med op til 5 ansatte (9.000 EUR) eller op til ti ansatte (15.000 EUR) borfalder i 2. fase.

Overgangsstøtten kan fortsat ansøges af skatterådgivere, revisorer, advokater eller registrerede revisorer. De kontrollerer både faldet i omsætningen samt de faste omkostninger og ansøger om overgangsstøtten til virksomhederne.

Ansvarlig for gennemførelsen og udbetalingen af overgangsstøtten er den respektive delstat. En oversigt over bevillingskontorerne i de 16 delstater kan findes her.

Ved yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Thorsten Manewald, tyskrevision
info@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere