Private udgifter til firmabil er fradragsberettigede i Tyskland

Den 15.02.2017 offentliggjorde den tyske skattedomstol (BFH) flere domme fra den 30.11.2016, som omhandlede arbejdstageres private udgifter i forbindelse med en firmabil.

Hvis en arbejdstager må benytte firmabilen til privat kørsel, betragtes dette som et personalegode, der ansættes og beskattes som løn. Beskatningen foretages som regel efter den såkaldte 1%-metode. Herved ansættes 1% af bilens bruttolistepris som den månedlige beskatningsværdi.

Men hvis en arbejdstager privat har udgifter til firmabilen, kan disse formindske den økonomiske fordel til 0 Euro.

Den tyske skattedomstol har allerede i tidligere domme afgjort, at den økonomiske fordel forringes, hvis arbejdstageren betaler ”brugsafgifter” for bilen til sin arbejdsgiver.

Nu blev der i en dom fastsat, at direkte private udgifter til bilen sænker den økonomiske fordel. Det kan være udgifter til benzin, værksted, forsikring, inspektion og lignende.

Hvis man altså benytter firmabilen privat og bliver beskattet i lønafregningen, kan man få skattefradrag for de private udgifter til bilen.

Udgifterne kan gøres gældende i selvangivelsen, hvis de ikke har været angivet i den månedlige lønafregning. De skal dokumenteres overfor Finanzamt for at blive godkendt som reklameudgifter (Werbungskosten) i den tyske selvangivelse.

tyskrevision | TR Steuerberater, 16.02.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere