Private udgifter til firmabil er fradragsberettigede i Tyskland

Den 15.02.2017 offentliggjorde den tyske skattedomstol (BFH) flere domme fra den 30.11.2016, som omhandlede arbejdstageres private udgifter i forbindelse med en firmabil.

Hvis en arbejdstager må benytte firmabilen til privat kørsel, betragtes dette som et personalegode, der ansættes og beskattes som løn. Beskatningen foretages som regel efter den såkaldte 1%-metode. Herved ansættes 1% af bilens bruttolistepris som den månedlige beskatningsværdi.

Men hvis en arbejdstager privat har udgifter til firmabilen, kan disse formindske den økonomiske fordel til 0 Euro.

Den tyske skattedomstol har allerede i tidligere domme afgjort, at den økonomiske fordel forringes, hvis arbejdstageren betaler ”brugsafgifter” for bilen til sin arbejdsgiver.

Nu blev der i en dom fastsat, at direkte private udgifter til bilen sænker den økonomiske fordel. Det kan være udgifter til benzin, værksted, forsikring, inspektion og lignende.

Hvis man altså benytter firmabilen privat og bliver beskattet i lønafregningen, kan man få skattefradrag for de private udgifter til bilen.

Udgifterne kan gøres gældende i selvangivelsen, hvis de ikke har været angivet i den månedlige lønafregning. De skal dokumenteres overfor Finanzamt for at blive godkendt som reklameudgifter (Werbungskosten) i den tyske selvangivelse.

tyskrevision | TR Steuerberater, 16.02.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere