Udlejning af tysk lejlighed til familiemedlemmer

Udlejningen af en lejlighed til familiemedlemmer kan have forskellige årsager. Måske er det forældrene, der vil flytte tættere på eller det er børnene som gerne vil studere i an anden by og ikke har råd til en stor husleje.

Når man udlejer sin tyske ejerlejlighed til familiemedlemmer, skal man være opmærksom på at lave en korrekt lejekontrakt. Den skal gennemføres som aftalt og huslejen skal ligge på mindst 66% af den husleje, der er i overensstemmelse med de lokale normer.

Hvis den aftalte leje ligger på under 66% af den objektive udlejningsværdi, bliver fradraget til tyske ”Werbungskosten” mindsket. Dette betyder feks. ved en husleje på kun 50% af den objektive udlejningsværdi, at det tyske Finanzamt også kun anerkender 50% af driftsudgifterne.

For at undgå, at det tyske Finanzamt stiller spørgsmål, bør man kunne præcisere, på hvilket grundlag lejen er beregnet. Et godt grundlag er feks. den pris, den tidligere lejer har betalt eller at spørge ejendomsadministrationen. Hvis dette ikke giver pote, kan man sammenligne lejeudgifter i de tyske boligportaler.

En husleje i overensstemmelse med de lokale normer består af leje plus ekstra omkostninger. Dette har den tyske skattedomstol (BFH) fastslået i en ret ny dom fra 10.05.2016 (IX R 44/15).

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 13.02.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere