Udlejning af tysk lejlighed til familiemedlemmer

Udlejningen af en lejlighed til familiemedlemmer kan have forskellige årsager. Måske er det forældrene, der vil flytte tættere på eller det er børnene som gerne vil studere i an anden by og ikke har råd til en stor husleje.

Når man udlejer sin tyske ejerlejlighed til familiemedlemmer, skal man være opmærksom på at lave en korrekt lejekontrakt. Den skal gennemføres som aftalt og huslejen skal ligge på mindst 66% af den husleje, der er i overensstemmelse med de lokale normer.

Hvis den aftalte leje ligger på under 66% af den objektive udlejningsværdi, bliver fradraget til tyske ”Werbungskosten” mindsket. Dette betyder feks. ved en husleje på kun 50% af den objektive udlejningsværdi, at det tyske Finanzamt også kun anerkender 50% af driftsudgifterne.

For at undgå, at det tyske Finanzamt stiller spørgsmål, bør man kunne præcisere, på hvilket grundlag lejen er beregnet. Et godt grundlag er feks. den pris, den tidligere lejer har betalt eller at spørge ejendomsadministrationen. Hvis dette ikke giver pote, kan man sammenligne lejeudgifter i de tyske boligportaler.

En husleje i overensstemmelse med de lokale normer består af leje plus ekstra omkostninger. Dette har den tyske skattedomstol (BFH) fastslået i en ret ny dom fra 10.05.2016 (IX R 44/15).

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 13.02.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Hvilken fantastisk onsdag morgen! ❄️🎄 Onsdag samledes vi som et hold til en særlig morgenmadspause i strålende vintervejr! 🌟 I vores festligt dekorerede pauserum opvarmede vi os med varm frugtpunch og æblepunch. Dertil var der honningkage og brunkager, som virkelig...

læs mere
Klassimo: Klassik i mozartsalen

Klassimo: Klassik i mozartsalen

  Liszt, Schubert og lidt Chopin - en strålende Nicole Rudi præsenterede sig selv i topform for et begejstret publikum i Logenhaus i Flensborg i lørdags. Pianisten introducerede selv de grundlæggende teoretiske aspekter af værkerne på forhånd, og publikum oplevede en...

læs mere