Sammensætning af købsprisen som et vigtigt designværktøj

Enhver, der agter at købe en lejebolig, skal i købsaftalen aftale nøjagtigt, hvordan købsprisen er sammensat. Her skal det for eksempel præciseres, hvor meget af den samlede købspris, der er opdelt som

  • – grund,
  • – bygning,
  • – eventuel indretning (møbler, køkken, badeværelse, osv.),
  • – såsom vedligeholdelsesreserven af lejligheder.

På grund af fastsatte regler kan der være flere skattebesparelser.

På den ene side er ejerskifteskatten (op til 6,5%) baseret på købsprisen af ejendommen, dvs. grund og bygninger. Dette betyder, at priserne for møblering, vedligeholdelsesreserve og lignende ikke er inkluderet i skattegrundlaget.

Yderligere skattebesparelser kan opnås på lejeboliger.

Hvis der ikke foretages en opdeling i kontrakten, skal der foretages et skøn over opdelingen mellem bygningen og grunden. Dette skøn skal foretages igennem et beregningsprogram af finansministeriet i Tyskland og kan medføre en mindre gunstig skattepligtig værdi.

Fordelingen er vigtig, da bygningens omkostninger tages i betragtning som 2% om året som indkomstrelaterede udgifter. Jo højere værdien af bygningen er, desto mere kan der spares i skat om året.

Dette skal dog også tages med forsigtighed, fordi en opdeling af købsprisen, der kun foretages vilkårligt og ikke svarer til de faktiske forhold, kan skærpes af skattemyndighederne og erstattes af et skøn. Af denne grund bør der foretages en realistisk fordeling.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

oktober 2019

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere