Selvangivelsen 2019 skal blive lettere

En større ændring blev indført med de (nye) selvangivelsesformularer for 2019.

Alle oplysninger, som tredjeparter videregiver til skattemyndigheden, behøves ikke længere medtages i erklæringen.

Disse inkluderer for eksempel:

-Lønseddel
-Privat sygekasse
-Rürüp-pensionsbidrag
-Lovpligtig tysk pensionsforsikring
-Privat tysk pensionsforsikring

 

Naturligvis kan og skal man under visse omstændigheder give oplysninger. Dette gælder især, hvis de oplysninger, der er tilgængelige for skattemyndighederne, er forkerte eller ikke er komplette.

De pågældende kan selv bestemme, hvilke af de foreliggende data som er tilgængelige for skattemyndighederne og man ønskes at åbne, enten ved at åbne de relevante dokument via Elster-Online eller ved at gennemgå de relevante dokumenter, fordi enhver tredjepart, der er forpligtet til at videresende dem til skattemyndighederne, også skal underrette de berørte personer.

Hvis du imidlertid ønsker at få din skatteindbetaling/efterbetaling beregnet, skal du stadig indtaste alle oplysningerne, ellers er en beregning normalt ikke mulig.

Ud over denne ændring var der et par små ændringer i formularerne. Den største ændring var sandsynligvis i de ”personlige oplysninger”. Denne blev forkortet fra fire til to sider. Der blev dog tilført tre nye (enkeltsider) formular til dette. F.eks. skal specielle udgifter (kirkeskat, donationer osv.), ekstraordinære udgifter (handicap, medicinske udgifter osv.) og håndværkerregninger udfyldes nu på en separat formular.

Man må se tiden an, om disse ændringer rent faktisk vil forenkle sagen.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Roman Guscharzek, tyskrevision
tax@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere