Vores første praktikant fra Danmark

Vi havde i august og september 2018 fornøjelsen af at være vært for Anne-Sophie, som er blevet formidlet som praktikant via projektet “Praktik i Tyskland”.

 

Projektet tilbyder eksklusive pladser hos tyske virksomheder, der udelukkende besættes af studerende fra danske uddannelsesinstitutioner. Du kan læse mere om projektet her.

Vi har haft stor glæde af at have Anne-Sophie som praktikant i vores skatteafdeling. Hun var meget interesseret, altid i godt humør, hurtig i vendingen og hun har bidraget positivt med kompetence og engagement. Anne-Sophie har afsluttet sit praktikforløb og er vendt hjem til Danmark. Vi ønsker hende alt godt og held og lykke fremover.

 

Her kan du læse, hvad Anne-Sophie selv skriver om praktikforløbet:

“Mit navn er Anne-Sophie, jeg er 25 år gammel og kommer fra Nordjylland. Jeg har været så heldig at få en praktikplads i tyskrevision i Flensborg, hvor jeg sidder i skatteafdelingen. Som en lille sidetjans arbejder jeg også med salg af skuffeselskaber for selskabet Fasttrack Germany.

Selvom jeg kan prale med den fine titel cand.merc.jur. følte jeg efter studiet, at der manglede noget. Jeg manglede noget erfaring med den tunge skatteret. Og helst også med selskabsretten, som jeg har været så glad for gennem hele studiet. Som lykken ville have det, fik jeg en praktikplads i den tyske revisionsvirksomhed, Tyskrevision. Ikke nok med at jeg arbejder med skatteretten og selskabsretten, så får jeg også forfrisket mit tysk. Win-win.

Jeg har nu været her i to måneder. Den første måned har budt på forskellige opgaver indenfor skatteretten både i forhold til privatpersoner, men bestemt også i forhold til selskaber. Fordi Tyskland er opdelt i Bundeslande, er det bare med at holde tungen lige i munden, da hvert Bundesland har sin egen skattemyndighed og anvendelsen af skatteretten er forskellig fra forbundsland til forbundsland. Forskellen er selvfølgelig ikke stor, men der er alligevel forskellige fremgangsmåder, hvor vi i Danmark trods alt kun har én myndighed og derfor én fremgangsmåde.

Den anden måned har budt på meget arbejde med Fasttrack, hvor jeg har deltaget i møder, samt har fået førstehåndsindtryk af de nødvendige processer, dokumenter og registreringer, der skal til for at overtage et tysk færdigregistreret selskab. Derudover har jeg også lært lidt om både indkomstskat og moms. Selvom jeg kunne kende hovedprincipperne fra dansk ret, er der alligevel afvekslinger, der studser mig. Eksempelvis er den tyske lønskat opdelt i klasser, hvor man får ”rabat” afhængig af klassen.

Ud over skatteretten skal jeg også love for at mit tysk har fået et skub i den rigtige retning. Jeg har haft rig mulighed for at tale tysk, hvilket har betydet en stejl læringskurve for mig. Øvelse gør heldigvis mester, så selvom jeg nogle gange formulerer nogle sjove tyske sætninger, så er mit tyske sprog betydeligt bedre end for en måned siden.

Alt i alt har jeg været udover henrykt for at være i praktik her. Jeg har haft de sødeste og mest kompetente kollegaer, og jeg har suget viden og erfaring til mig som en svamp. Jeg kan kun sige tusinde tak for chancen for at lære tysk arbejdskultur og skatteret bedre at kende!”

Hilsen Anne-Sophie

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 12.10.2018

 

 

Relaterede nyheder