Meddelelse fra finansministeriet om momsreduktion

Som vi oplyste i artiklerne momsreduktion i Tyskland fra juli 2020 og midlertidig nedsættelse af tysk moms, er momsen i Tyskland reduceret fra 19 procent hhv. 7 procent til 16 procent hhv. 5 procent i perioden fra den 01.07.2020 til og med den 31.12.2020.

Næsten på samme tid, som parlamentet vedtog loven den 30.06.2020, har finansministeriet (Bundesfinanzministerium, BMF) offentliggjort en forklarende meddelelse om nedsættelsen af momsen. Formålet med meddelelsen er i dagligdagen at reducere uklarheder omkring nedsættelsen af momsen. For eksempel indeholder meddelesen forklaringer til følgende spørgsmål:

  • Hvilken momssats bruges f.eks. til byggeprojekter, som fortsætter ud over datoen 01.07.?
  • Fra hvilket tidspunkt kan den reducerede momssats anvendes ved langvarige kontrakter som f.eks. leje, leasing, vedligeholdelse, overvågning?
  • Hvordan påvirker rabatter eller prisrefusioner momssatsen?
  • Fra hvornår gælder den lave momssats for salgsrepræsentanter og -mæglere (Handelsvertreter og Handelsmakler)?

 

Selvom meddelelsen langt fra dækker alle situationer, som kan forekomme og delvis ikke er let at forstå for en skatteukyndig – og blot er på tysk, er den dog en god orientering til daglig håndtering af sager. Klik her for at se den officielle tyske meddelelse fra finansministeriet fra den 30.06.2020.

Vi står naturligvis til enhver tid til rådighed for spørgsmål der måtte opstå omkring temaet – tøv ikke med at kontakte os.

Christian Kuth, tyskrevision
info@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere