Meddelelse fra finansministeriet om momsreduktion

Som vi oplyste i artiklerne momsreduktion i Tyskland fra juli 2020 og midlertidig nedsættelse af tysk moms, er momsen i Tyskland reduceret fra 19 procent hhv. 7 procent til 16 procent hhv. 5 procent i perioden fra den 01.07.2020 til og med den 31.12.2020.

Næsten på samme tid, som parlamentet vedtog loven den 30.06.2020, har finansministeriet (Bundesfinanzministerium, BMF) offentliggjort en forklarende meddelelse om nedsættelsen af momsen. Formålet med meddelelsen er i dagligdagen at reducere uklarheder omkring nedsættelsen af momsen. For eksempel indeholder meddelesen forklaringer til følgende spørgsmål:

  • Hvilken momssats bruges f.eks. til byggeprojekter, som fortsætter ud over datoen 01.07.?
  • Fra hvilket tidspunkt kan den reducerede momssats anvendes ved langvarige kontrakter som f.eks. leje, leasing, vedligeholdelse, overvågning?
  • Hvordan påvirker rabatter eller prisrefusioner momssatsen?
  • Fra hvornår gælder den lave momssats for salgsrepræsentanter og -mæglere (Handelsvertreter og Handelsmakler)?

 

Selvom meddelelsen langt fra dækker alle situationer, som kan forekomme og delvis ikke er let at forstå for en skatteukyndig – og blot er på tysk, er den dog en god orientering til daglig håndtering af sager. Klik her for at se den officielle tyske meddelelse fra finansministeriet fra den 30.06.2020.

Vi står naturligvis til enhver tid til rådighed for spørgsmål der måtte opstå omkring temaet – tøv ikke med at kontakte os.

Christian Kuth, tyskrevision
info@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Vores løbehold ved Royal Run 2023

Vores løbehold ved Royal Run 2023

Anden pinsedag tog vores løbehold til Aabenraa for at deltage i årets Royal Run. Landet over var i år i alt mere end 93.000 personer tilmeldt løbet, heraf ca. 15.000 alene tilmeldt til deltagelse i Aabenraa. 🏃🏼🏃🏽 Under en skyfri himmel og med strålende solskin vovede...

læs mere
Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

Et talstærkt team har brug for omfangsrig plads for at kunne arbejde på en fornuftig måde. Og da pladsen bliver stadig mere trang på grund af det stigende antal medarbejdere (vi har nu knap 60 ansatte), er vi glade for, at grundstenen til den mellemliggende bygning...

læs mere
Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

I sidste uge havde vi igen en lejlighed til at fejre. Kim, vores højt værdsatte mangeårige medarbejder og nyuddannet revisor i første forsøg, blev udnævnt til administrerende partner i tyskrevision med virkning fra begyndelsen af 2024. Dette øger antallet af vores...

læs mere