Meddelelse fra finansministeriet om momsreduktion

Som vi oplyste i artiklerne momsreduktion i Tyskland fra juli 2020 og midlertidig nedsættelse af tysk moms, er momsen i Tyskland reduceret fra 19 procent hhv. 7 procent til 16 procent hhv. 5 procent i perioden fra den 01.07.2020 til og med den 31.12.2020.

Næsten på samme tid, som parlamentet vedtog loven den 30.06.2020, har finansministeriet (Bundesfinanzministerium, BMF) offentliggjort en forklarende meddelelse om nedsættelsen af momsen. Formålet med meddelelsen er i dagligdagen at reducere uklarheder omkring nedsættelsen af momsen. For eksempel indeholder meddelesen forklaringer til følgende spørgsmål:

  • Hvilken momssats bruges f.eks. til byggeprojekter, som fortsætter ud over datoen 01.07.?
  • Fra hvilket tidspunkt kan den reducerede momssats anvendes ved langvarige kontrakter som f.eks. leje, leasing, vedligeholdelse, overvågning?
  • Hvordan påvirker rabatter eller prisrefusioner momssatsen?
  • Fra hvornår gælder den lave momssats for salgsrepræsentanter og -mæglere (Handelsvertreter og Handelsmakler)?

 

Selvom meddelelsen langt fra dækker alle situationer, som kan forekomme og delvis ikke er let at forstå for en skatteukyndig – og blot er på tysk, er den dog en god orientering til daglig håndtering af sager. Klik her for at se den officielle tyske meddelelse fra finansministeriet fra den 30.06.2020.

Vi står naturligvis til enhver tid til rådighed for spørgsmål der måtte opstå omkring temaet – tøv ikke med at kontakte os.

Christian Kuth, tyskrevision
info@tyskrevision.com

Relaterede nyheder